Romanian culture and lifestyle || Cultură română și stil de viață românesc


Cultură română și stil de viață românesc

IntroducereNumele meu este Luiza, am 23 de ani și m-aș descrie ca fiind o fată prietenoasă, sinceră și iubitoare , care se bucură de lucrurile simple ale vieții. Iubesc muzica , pianul și animalele. Pe langă părinții și fratele meu , în viața de zi cu zi sunt însoțită și de motanul meu. M -am născut în România , o țară frumoasă pe care o recomand tuturor să o viziteze când vor avea ocazia. Îmi place și să călătoresc și să descopăr noi culturi și feluri de a trăi și înțelege viața , având o atracție deosebită în special față de culturile asiatice.

Introduction

My name is Luiza, I am 23 years old and I would describe myself as a friendly, sincere and loving girl, who enjoys the simple things in life. I love music, piano and animals. Besides my parents and my brother, in my daily life I am accompanied by my cat. I was born in Romania, a beautiful country that I recommend everyone to visit when they have the opportunity. I also like to travel and discover new cultures and ways of living and understanding life, having a special attraction especially to Asian cultures.

permite să trecem la ceva interesant

Cultura română este bogată în complexitate și tradiții. Cultura distinctivă a României este rezultatul evoluției sale istorice. Cultura română de astăzi este impregnată de cea a strămoșilor daci, cei care au ocupat zona în trecut. O modalitate prin care oamenii din România își etalează ornamentele și costumele viu colorate este în cadrul dansurilor tradiționale din perioada importantelor festivaluri. Frumoasele covoare țesute tradițional, sculpturile în lemn, olăria și îmbrăcămintea sunt doar câteva dintre elementele culturii tradiționale românești. Încodeiatul ouălor de Paște, sticla pictată și icoanele pictate pe lemn se află printre artele populare românești. Aceste obiecte de artizanat pot fi achiziționate din multe magazine, piețe și tarabe din apropierea atracțiilor turistice din întreaga țară.

Limba română este considerată a fi de origine latină si se pot identifica  asemănări cu limbile spaniolă, franceză și italiană. În marile orașe și nu numai, oamenii pot comunica ușor în limba engleză, în special când vine vorba despre tânăra generație de astăzi. În ceea ce privește generația mai în vâstă, aceasta se găseste sub influența învățăturilor școlii comuniste, astfel că o parte dintre cei mai în vârsta sunt cunoscători ai limbilor franceză sau rusă.

Cele patru anotimpuri întâlnite pe teritoriul României , și anume iarna, primăvara, vara și toamna, obisnuiau să fie în egală proporție, dar în prezent, din cauza schimbărilor climatice la nivel global, acest lucru nu mai este valabil. Toamna și primăvara au ajuns să fie dominante în fața celorlalte două. Din acest motiv multi spun că România are astăzi un climat cu doar două anotimpuri.

Bucătăria româneasca este influențată de mulți străini care au călătorit sau au ocupat teritoriul țării în trecut. Printre astfel de popoare străine se numără turcii,grecii, ungurii, austriecii sau germanii. Carnea de porc este o mâncare preferată a multor români, dar și alte tipuri de carne, precum cea de vită, miel sau pui sunt des consumate și pretutindeni accesibile. Consumul de pește este specific cu precădere în zonele din apropierea Deltei Dunării. Mesele principale sunt în general completate de pâine și supă, sau ciorbă, o specialitate a românilor. Unii români consideră că mesele lor sunt incomplete fără un pahar de țuică , o băutură alcoolică tradițională românească obținută din prune și care poate fi savurată înainte de masă, împreună cu niște aperitive.

România are tradiții bogate și în prepararea vinului și a berii, alte două băuturi foarte apreciate de români. De asemenea, la ocazii speciale, o varietate mare de torturi și prăjituri delicioase este o necesitate în România. Câteva mâncăruri tradiționale românești sunt : ciorbă, mititei ( sau mici ), tochitură, sarmale, mămăligă, cozonac.

Transportul din România este bine structurat și accesibil, oferind diverse opțiuni. Oamenii pot alege să călătorească cu trenul, existând următoarele categorii : Regio (R), InterRegio (IR), InterRegioNight (IRN), sau pot opta pentru serviciile competitive ale companiilor de trenuri private (Regiotrans). De asemenea, există o rețea extinsă de autocare și microbuze, iar în orașe, autobuze și tramvaie, la care se adaugă un sistem de metrou în capitală.

Deși cultura și stilul de viață regăsite în România împărtășesc unele asemănări cu alte țări est-europene, totuși, într-o mare măsură, îți va oferi o experiență unică și bogată. Românii sunt oameni ospitalieri, inteligenți și entuziaști. Violența, criminalitatea stradală și furtul de mașini sunt puțin prezente în societatea de zi cu zi, deloc semnificative comparativ cu țările din Europa de vest, iar puține orase se confruntă cu problema ieșitului afară pe timp de noapte. Cu toate că fiecare trebuie să îsi ia de fiecare dată precauțiile de bază, este puțin probabil să te cuprindă sentimente de nesiguranță în zonele populate, în parte deoarece societatea românească este încă o comunitate puternică și coezivă cu profunde valori familiale și de credință. Escrocheria în marile orașe nu este necunoscută, deși destul de rară, iar turiștii străini se pot aștepta sa fie taxați la suprapreț de către șoferi de taxi neînregistrați. Folosiți doar companii de taxi recomandate de către localnici. Sau folosind Google Map care acum oferă rating-uri pentru companii, va fi mult mai usor pentru turiști să decidă .

Some pictures and videos of Romania....(Câteva poze și videoclipuri din România)Popular posts from this blog

Jobs In Pakistan Armed Forces

Shah Wali Ullah sy Engineer Muhammad Ali Mirza tk ||شاہ ولی اللہ سے انجینئر محمد علی مرزا تک